Pstrąg

 

 

Przepis:

– wziąć 1 pstrąga na osobę

– po dokładnym oczyszczeniu i umyciu , rybę dokładnie natrzeć solą i pieprzem również w środku, włożyć do środka mały pęczek koperku i pozostawić w chłodnym miejscu na 2 - 3 godziny, niech przejdzie przyprawami

– potem obtoczyć dwukrotnie w mące i smażyć na maśle z obu stron często odwracając. Tak przygotowana ryba ma złocistą skórkę i cudowny aromat . Można ją podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Dobrym dodatkiem jest chleb swojski z masłem czosnkowym.

 

 

 

 

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:Europa inwestująca w obszary wiejskie.

Prowadzenie i aktualizacja strony współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Działania 4.31 "Funkcjonowanie Lokalnej Grupy Działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja" osi 4 LEADER Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:Europa inwestująca w obszary wiejskie. Prowadzenie i aktualizacja strony współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Działania 4.31 "Funkcjonowanie Lokalnej Grupy Działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja" osi 4 LEADER Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.