Józkowo Kulasa

Składniki:

4 szklanki mąki razowej,

2 litry wody,

sól,

masło,

słonina.

 

Sposób wykonania:

Ugotować posoloną wodę. Cały czas mieszając, wsypać na wrzątek razową mąkę. Gotować na małym ogniu, żeby dobrze zgęstniała i ciągle mieszać. Gdy kulasa zgęstnieje, wylać ją na glinianą miskę. Podawać z masłem lub ze skwarkami. Popija się ją mlekiem lub maślanką.

 

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:Europa inwestująca w obszary wiejskie.

Prowadzenie i aktualizacja strony współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Działania 4.31 "Funkcjonowanie Lokalnej Grupy Działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja" osi 4 LEADER Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:Europa inwestująca w obszary wiejskie. Prowadzenie i aktualizacja strony współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Działania 4.31 "Funkcjonowanie Lokalnej Grupy Działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja" osi 4 LEADER Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.