Polewka piwna

Składniki:

¾ l piwa jasnego

3 łyżki cukru

1 szklanka śmietanki

kawałek laski cynamonu, i wanilii

4 goździki

 

Sposób wykonania:

Żółtka utrzeć z cukrem, piwo zagotować z goździkami, cynamonem i wanilią. Zestawić i wyjąć przyprawy. Dolać do utartych żółtek stale mieszając. Ponownie podgrzać lecz nie zagotować. Można dodać szczyptę imbiru. Od razu podawać aby nie wystygło. Można użyć piwa bezalkoholowego.

 

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:Europa inwestująca w obszary wiejskie.

Prowadzenie i aktualizacja strony współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Działania 4.31 "Funkcjonowanie Lokalnej Grupy Działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja" osi 4 LEADER Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:Europa inwestująca w obszary wiejskie. Prowadzenie i aktualizacja strony współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Działania 4.31 "Funkcjonowanie Lokalnej Grupy Działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja" osi 4 LEADER Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.