Barszcz na kwaśnicy

Składniki:

1 marchew,

1 pietruszka,

1 cebula cała w mundurku,

1 łyżka masła

2 l wody

4 ząbki czosnku

buraki

pieprz

cukier

 

 

Sposób wykonania:

1 marchew, 1 pietruszka, 1 cebula cała w mundurku, 1 łyżka masła- zagotować w 2 l osolonej wody. W czasie gotowania wsypać drobno pokrojone w plasterki buraki, gotować około 20 minut. Zlać wywar i złączyć z kwaśnicą z ugotowanej kapusty. Doprawić pieprzem, cukrem (do smaku), wkroić 4 ząbki czosnku, można dodać esencji buraczanej, zagotować razem i odstawić.

Podawać do zawijańca, krokietów, fasoli, jajek itp.

 

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:Europa inwestująca w obszary wiejskie.

Prowadzenie i aktualizacja strony współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Działania 4.31 "Funkcjonowanie Lokalnej Grupy Działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja" osi 4 LEADER Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:Europa inwestująca w obszary wiejskie. Prowadzenie i aktualizacja strony współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Działania 4.31 "Funkcjonowanie Lokalnej Grupy Działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja" osi 4 LEADER Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.