Zupa kwacanka

Składniki:

1 duży lub 2 mniejsze kawałki (brukiew, karpiel),

5 ziemniaków,

3 marchewki,

1 pietruszka,

przyprawy (liść laurowy, ziele angielskie, kminek, sól, pieprz),

zasmażka

 

Sposób wykonania:

Jarzyny, ziemniaki, kwaki kroimy w kostkę, zalewamy wodą i gotujemy. Dodajemy zasmażkę i przyprawy do smaku.

 

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:Europa inwestująca w obszary wiejskie.

Prowadzenie i aktualizacja strony współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Działania 4.31 "Funkcjonowanie Lokalnej Grupy Działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja" osi 4 LEADER Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:Europa inwestująca w obszary wiejskie. Prowadzenie i aktualizacja strony współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Działania 4.31 "Funkcjonowanie Lokalnej Grupy Działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja" osi 4 LEADER Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.