Rarytasy Bystrzańskie

Składniki:

1 kg polędwicy wołowej,

cebula,

marchew,

pietruszka,

3 ziarna ziela angielskiego,

liść bobkowy,

kilka ziaren pieprzu, sól

 

Sposób wykonania:

Cebulę przypiec na blasze, wraz jarzynami wrzucić do osolonej wody, dodać przyprawy oraz mięso. Gotować na małym ogniu około 2 godzin. Wyjąć miękkie mięso z rosołu, pokroić na porcję i podawać z ziemniakami.

 

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:Europa inwestująca w obszary wiejskie.

Prowadzenie i aktualizacja strony współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Działania 4.31 "Funkcjonowanie Lokalnej Grupy Działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja" osi 4 LEADER Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:Europa inwestująca w obszary wiejskie. Prowadzenie i aktualizacja strony współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Działania 4.31 "Funkcjonowanie Lokalnej Grupy Działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja" osi 4 LEADER Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.