Placki z gotowanym serem

Składniki:

Ciasto: 1/2 kg mąki, 25dkg cukru utartego cukru na puder, 1 margaryna, 1 łyżka proszku do pieczenia , 1 jajko

do wyrobienia dodać 2-3 łyżki śmietany (upiec 2 różne placki)

Masa serowa

60dkg sera (dobrze odciśniętego), 1 jajko, 15dkg margaryny, 15dkg cukru, laska wanilii, 2 budynie waniliowe lub śmietankowe.

Sposób wykonania:

Ser przemleć, dodać, cukier, jajko, margarynę dobrze wymieszać rekami.

Gotować 10-20 minut cięgle mieszać pod koniec dodać budynie wymieszane ½ szklanka mleka zagotować. Ciepłą masę wyłożyć na placek drugi dać na górę posypać utartym cukrem.

 

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:Europa inwestująca w obszary wiejskie.

Prowadzenie i aktualizacja strony współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Działania 4.31 "Funkcjonowanie Lokalnej Grupy Działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja" osi 4 LEADER Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:Europa inwestująca w obszary wiejskie. Prowadzenie i aktualizacja strony współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Działania 4.31 "Funkcjonowanie Lokalnej Grupy Działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja" osi 4 LEADER Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.