Zupa z baraniny

Składniki:

50 dkg baraniny

1 duża cebula

łyżka pietruszki zielonej

smalec

mąka

1 jajko

papryki ostra

½ łyżki octu

sól

 

Mięso umyć, pokroić w kostkę, włożyć do wody osolonej i zagotować, pozbierać tłuszcz po wierzchu, dodać pietruszkę, dalej gotować aż mięso będzie miękkie. Następnie zrobić zasmażkę, dodać paprykę, wlać roztrzepane jajko i trochę octu do smalcu.

 

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:Europa inwestująca w obszary wiejskie.

Prowadzenie i aktualizacja strony współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Działania 4.31 "Funkcjonowanie Lokalnej Grupy Działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja" osi 4 LEADER Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:Europa inwestująca w obszary wiejskie. Prowadzenie i aktualizacja strony współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Działania 4.31 "Funkcjonowanie Lokalnej Grupy Działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja" osi 4 LEADER Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.