Wieprzowina w kapuście

Składniki:

60 dkg wieprzowiny

60 dkg kapusty kiszonej

cebula, kawałek słoniny

2 łyżki mąki

szczypta przyprawy, kminek, koper, pieprz, sól

 

Sposób wykonania:

Wieprzowinę pokroić na porcje. Włożyć do rondla na przemian kapustę, mięso, cebulka (warstwy), podlać dwiema szklankami wody. Ugotować, doprawić zasmażką ze słoniny, podawać z ziemniakami.

 

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:Europa inwestująca w obszary wiejskie.

Prowadzenie i aktualizacja strony współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Działania 4.31 "Funkcjonowanie Lokalnej Grupy Działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja" osi 4 LEADER Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:Europa inwestująca w obszary wiejskie. Prowadzenie i aktualizacja strony współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Działania 4.31 "Funkcjonowanie Lokalnej Grupy Działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja" osi 4 LEADER Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.