Ciasto pączowe

Składniki:

35 dkg sproszkowanego cukru

35 dkg mąki

1 margaryna palma

5 jajek

5 łyżek letniego mleka

4 jabłka

 

Margarynę utrzeć z żółtkami, dodać mąkę, mleko, na koniec pianę. Ciasto rozdzielić na 2 części, do jednej dodać kakao, do drugiej części mąkę. Ciemne ciasto dać na spód, dać jabłka pokrojone w ćwiartki na górę, dać biało ciasto, upiec

Likier:

1 łyżka topionej margaryny

2 łyżki gotującej wody

2 łyżki wódki 15 dkg cukru pudru

 

Wszystko wymieszać, dać na wystudzony placek.

 

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:Europa inwestująca w obszary wiejskie.

Prowadzenie i aktualizacja strony współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Działania 4.31 "Funkcjonowanie Lokalnej Grupy Działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja" osi 4 LEADER Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:Europa inwestująca w obszary wiejskie. Prowadzenie i aktualizacja strony współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Działania 4.31 "Funkcjonowanie Lokalnej Grupy Działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja" osi 4 LEADER Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.