Moskole

Składniki:

2 szklanki mąki pszennej

ok.1 szklanki kwaśnego mleka ( tyle ile zabierze mąka)

sól

masło lub biały twarożek

 

Sposób wykonania:

Na stolnicę sypiemy mąkę i dodajemy tyle mleka kwaśnego aby zarobione ciasto miało konsystencję ciasta pierogowego. Formujemy placki grubości około 1 cm. Obtaczamy w mące i kładziemy na mocno ciepłą ale nie gorącą blachę. Smażymy z obu stron. Po upieczeniu podajemy na talerzu polane masłem lub z białym twarożkiem i solą.

 

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:Europa inwestująca w obszary wiejskie.

Prowadzenie i aktualizacja strony współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Działania 4.31 "Funkcjonowanie Lokalnej Grupy Działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja" osi 4 LEADER Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:Europa inwestująca w obszary wiejskie. Prowadzenie i aktualizacja strony współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Działania 4.31 "Funkcjonowanie Lokalnej Grupy Działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja" osi 4 LEADER Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.