Kotlety z kurek

Składniki:

1 mała pierś z kurczaka

30 dkg kurek świeżych lub mrożonych

20 dkg sera żółtego

1 jajko

1 szklanka mąki

1 szklanki wody

sól, pieprz, majeranek

olej

 

Sposób wykonania:

Piersi dokładnie myjemy, oczyszczamy i kroimy w kosteczkę. Kurki kroimy w drobną kostkę. Ser trzemy na tarce o dużych oczkach. Z mąki, jajka, wody przygotowujemy ciasto jak na racuchy. Do ciasta dodajemy pierś z kurczaka, grzyby i ser, mieszamy, przyprawiamy do smaku. Z wykonanej masy formujemy kotleciki i smażymy na oleju.

 

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:Europa inwestująca w obszary wiejskie.

Prowadzenie i aktualizacja strony współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Działania 4.31 "Funkcjonowanie Lokalnej Grupy Działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja" osi 4 LEADER Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:Europa inwestująca w obszary wiejskie. Prowadzenie i aktualizacja strony współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Działania 4.31 "Funkcjonowanie Lokalnej Grupy Działania, nabywanie umiejętności i aktywizacja" osi 4 LEADER Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013.